רגע לפני פרוץ משבר הקורונה הגיע אלי לקוחה שאיבדה אמון בשניים מבניה. שני הבנים ניצלו את תמימותה וגנבו ממנה סכומי כסף נכבדים. הלקוחה לא היתה מעוניינת לנקוט בהליכים נגד הבנים וגם לא לנשל אותם מהצוואה, אבל דבר אחד היה ברור לה – הם לא יטפלו בענייניה אם חס וחלילה היא תאבד את היכולת לטפל בענייניה. החשש שלה היה, שעד שתלך לבית עולמה הבנים יבזבזו את הכספים והבת הצעירה שלה תישאר עם ירושה בהיקף נמוך ממה שהלקוחה תכננה.
לאחר שיחות ובירור צרכים וחלופות – נפגשתי איתה ועם הבת הצעירה שלה לצורך עריכת ייפוי כח מתמשך, במסגרתו הבת תהיה מיופת-כח ותטפל בענייניה של הלקוחה במידה וחלילה הלקוחה תאבד את היכולת לטפל בענייניה. בנוסף נקבע שבמידה וייפוי הכח ייכנס לתוקפו, לשני הבנים לא תהיה זכות לדרוש מהבת דין וחשבון ומידע על ענייניה של האם. זאת על-מנת שלא יפריעו לאחותם לטפל בלקוחה (האם) ובענייניה הכספיים, ויאפשרו לה לטפל בדברים לפי ההנחיות שהאם מסרה לבת.
הכותב, עו”ד אביב גלמן, הינו מוסמך משרד המשפטים לעריכת ייפוי כח מתמשך, מסמך הבעת רצון ומסמך הנחיות מקדימות, ובעל ניסיון רב בכל הקשור בהעברה בין-דורית של נכסים משפחתיים, והסדרה של עניינים אישיים וכספיים רגישים בגיל השלישי.