8 חודשים של קורונה, עם עסקים רבים שקרסו או הגיעו במהרה למשבר כלכלי ומאות אלפי מפוטרים אשר איבדו את מקום העבודה שלהם או יצאו לחל”ת, הם בהחלט תקופה “סוערת” בשוק העבודה הישראלי.
המצב הנוכחי מוביל גם לעלייה במקרים המגיעים לבתי הדין לעבודה במטרה לפתור סוגיות שונות בין מעסיקים ועובדים, בנושאים של תנאי עבודה, שכר, פיטורין, פיצויים ועוד.
עובדתית, מרבית המקרים אשר מגיעים לפתחם של בתי הדין לעבודה עוסקים בסוגיה של עובד שזכויותיו נפגעו על ידי התנהלות המעביד, אולם, זאת, בעיקר מאחר ושכבת העובדים נחשבת לרחבה ולפגיעה יותר (מעצם מעמדה) משכבת המעבידים.
יחד עם זאת, לעיתים, מוצאים את עצמם דווקא המעבידים כצד הנפגע בהתנהלות, וגם במקרים כאלה, דיני עבודה מגנים על זכויותיהם. למשל, במקרים של עובד שגרם נזקים חמורים לעסק, עובד שהקים חברה מתחרה על בסיס ידע שרכש אצל המעביד וכדומה.
כך שלמרות שלכאורה, העובדים הם הצד הפגיע יותר, דיני עבודה מגנים על זכויות שני הצדדים – העובד והמעביד, באופן ההופך את ההתנהלות השגרתית ואת היחסים ביניהם להוגנים עבור שני הצדדים, ולא רק כלפי צד אחד.
למרות התקופה והנסיבות המיוחדות המאפיינים אותה, אם אתה מעסיק או עובד אשר חושב שנפגעת מהצד השני בכל הקשור לעבודה, הרי שרצוי מאוד להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני עבודה ומבין את החוקים לעומקם בטרם תנקטו כל מהלך שהוא באופן עצמאי.
המאמר באדיבות עו”ד אברהם (בומה) ברחד – 052-636-1250. גושן 72 ק.מוצקין.